Търси по

Мнение за подово отопление в България

В България мненията за подовото отопление много често са диаметрално противоположни: от категорично одобрение до тотално отричане. Тези различия имат донякъде своите обективни причини. От електрическите подови през 80-те и 90-те години до съвременните монтажи от всевъзможни специалисти и майстори знаещи всичко! В резултат на това много от инсталациите са плод на съчетанието на непълни знания, разнородни материали и голяма доза самодейно творчество. От там идват и разнородните мнения на потребителите.

Подово отопление vs Конвенционални отоплителни системи

Финансовите разчети и сравнения с конвенционалните отоплителни системи показват, че инвестицията за инсталиране на Мултибетон, на база и последващите експлоатационни разходи , се изплаща за около десет години.

Ниска температура и нисък разход на енергия

Още от 70-те години на миналия век Мултибетон е станал приятел на енергоспестяването. От тогава цените на газа, тока и нефта растат.

Комфорта да се влюбиш

Много голяма част от живота ни е в затворени помещения. Физически погледнато, хората са топлинни и енергийни машини, които вършат химическа и механична работа. За да се свърши тази работа, енергията се доставя на тялото под формата на храна. Ето един малък пример: Спящ възрастен има обща топлинна емисия от около 80 W за разлика от възрастен с приблизително 450 W, който работи усилено физически.